School voor relatietherapie Antwerpen

Studiedag met Esther Perel en het nieuwe boek:        een nieuw perspectief op trouw en ontrouw 8 juni 2018

Een inspirerende dag waarin Esther Perel haar inzichten, kennis en ervaring in haar werken met koppels deelde. Ontrouw speelt hierin vaak een rol.  Vaak gaan mensen vreemd omdat ze een andere kant van zichzelf willen ontdekken. Ontrouw hoeft niet het einde te zijn van een relatie. Daarnaast plaatste Esther de huwelijks relatie in een historisch perspectief: het romantisch ideaal (bijna een religie) waarin partners meer soul mate moeten zijn zorgt voor een isolement. Daar waar we vroeger meer ervaringen deelden met familie en dorpsgenoten rust nu vaak alles op de schouders van de relatie. Dat kan een zware last zijn.  Daar komt nog bij het spanningsveld in elke relatie tussen samen zijn en behoefte aan autonomie (behoefte aan eigen speelruimte). Esther werkt op een eigenzinnige manier, los van oude tradities.

Bijscholingsbijeenkomst 13 oktober 2017 van de vakgroep Psychologen NVPA met als thema: “Slaap”

Slechte nachtrust is soms voor mensen moeilijk zelf op te lossen en kan zelfs een ernstig probleem vormen. Er zijn veel redenen om een evenwichtige nachtrust hoog in het vaandel te plaatsen. Langdurig slecht slapen verhoogt het risico op allerlei gezond-heidsklachten. Uit onderzoek van o.a. Harvard Medical School en de Universiteit Utrecht blijkt dat een juiste begeleiding bij slapeloosheid effectiever is dan medicatie. Wil je weten hoe deze begeleiding te bieden? Kom naar deze middag met professionals aan het woord, zelf oefenen en thuis met je cliënten aan de slag.

In het eerste deel zal dr. Hans Hamburger spreken over dit thema. Hij is neuroloog en somnoloog, oprichter van het Boerhaave Medisch Centrum en van 2010 -2016 voor-zitter van de NSWO, de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek. Hij is bestuurslid van de werkgroep slaap van de Nederlandse vereniging voor neurologie en lid van nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen voor slaap en slaap-onderzoek. Dr. Hamburger is co-auteur van boeken en diverse wetenschappelijke en andere publicaties over slaap en slaapstoornissen. Hij heeft meegewerkt aan vele slaap-congressen en geeft trainingen en cursussen aan professionals in de slaapgeneeskunde.

In het tweede deel gaat Katerina Nikolakopoulou met ons aan het werk. Zij is van Griekse afkomst en woont sinds 2010 in Amsterdam, waar ze haar masterstudie in Cognitieve Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft afgerond.

Zij heeft haar praktijk als slaapconsulent en werkt samen met het Boerhaave Medisch Centrum inzake klinische casussen. Verder werkt zij mee aan een researchproject in het Slotervaart MC in samenwerking met chronobioloog dr. Floor van Oosterhout. Samen onderzoeken ze de biologische en psychologische correlatie van ‘Delayed Sleep Phase

Lees meer: Bijscholingen 2017/2018

Ineke Elbers
Grindweg naar Hontenisse 10
4589 KN Ossenisse (gem. Hulst)
T. 0114 681931
M. 06 51846830
E. info@ineke-elbers.nl
I. www.ineke-elbers.nl

Copyright © 2015. All Rights Reserved.